Sykkeldagboka til Anders

Europeisk mobilitetsuke ble arrangert 16.-22.9, med tema «Utslippsfri mobilitet». Sykkelbyen har ønsket å rette fokus mot mindre bilbruk og mer bruk av sykkel i hverdagen. Anders ønsket å teste en av de nye utlåns-lastesyklene til Haugesund kommune disse dagene. Her kan du lese hans erfaring med bruk av sykkelen, tusen takk for at du deler med oss!

Sykkeldagbok

Hei. Det er jeg som er Anders som bor i Skåredalen med kone og barn. Den siste uken har jeg og min familie fått muligheten til å utfordre oss selv litt på alternative reiseformer i hverdagen ved å låne en el-transportsykkel. Sykkelen har vi brukt til levering/henting i barnehagen, pendling til jobb, handling og hyggeturer til byn med familien. Med sine 100 kg lastekapasitet er det plass til både store og små med melk og brød .

Onsdag – Hentedag
Sykkelen disponeres gjennom Biblioteket og utlevering/avhenting er enkelt og smidig ved bruk av lånekort. Har du ikke lånekort ordnes dette raskt på stedet. Førsteinntrykket ved bruk av sykkelen var … overraskende, her snakker vi ny opplevelse J Håndteringen av en trehjulslastesykkel vil nok oppleves som nytt for de fleste, så her trengs det 10 min med tilvenning. Turen hjem til Skåredalen gikk som en drøm og el-motoren tok mesteparten av jobben opp Djupaskarvegen og forbi Bellevue. Ved hjemkomst måtte selvfølgelig sykkelen testes av resten av familien. En sikker vinner blant kidsa som syns dette var topp stemning.

Anders 1

Torsdag – Første hele testdag.
Nydelig vær så da måtte «teltet» på sykkelen fjernes og småen fikk vind i håret på vei til barnehagen. På en vanlig dag bruker jeg 30 – 35 minutt til jobb (gå til barnehage -> levere i barnehage > vente på buss -> ta buss til byn -> gå fra bussholdeplass til jobb). Med sykkelen som er praktisk til frakt av både barn og varer var samme reisen unnagjort på under 20 min. Fordelen med å sykle fra «dør til dør» skal ikke undervurderes. Tid spart og frisk luft tjent. Hjemturen, selv i motbakke, leverte samme tidsbruk og tilførsel av friskluft J Ingen kø, ingen bussbillett og ingen parkeringsavgift bare rein luft og god helse.

Anders 2

Fredag – Rutiner er viktig
Fredagen starter også med levering i barnehage, småen synes å storkose seg i familiens nye framkomstmiddel. Turen til og fra jobb i sentrum var unnagjort på rekordtid mens bilen står trygt parkert i Skåredalen.

Lørdag – Familiedagen
Lørdagen skulle bli den store testen for sykkelen. Med fri og fint vær var alt lagt til rette for en nydelig dag på 3 hjul. For å sette sykkelen skikkelig på prøve som et fullblods alternativ til andre transportformer hev vi oss på sykkelen alle tre (!). Med god plass og lastekapasitet på 100 kg i kurven var det plass til både kone og barn. Turen gikk fra Skåredalen til sentrum med kafebesøk og shopping. På hjemturen svingte vi til og med innom butikken for litt handling. Turen hjem (i motbakke) var noe tyngre med full last, men helt overkommelig.

Søndag – Fridag

Mandag – Planleggingsdag
Mandag ble fort en transportfridag da det var planleggingsdag i barnehagen og jeg var hjemme med småen.

Tirsdag – tilbake til rutinene
Nok en vellykket dag for sykling. Mens jeg skriver denne sykkeldagboken reflekterer jeg over hvordan tilværelsen blir når jeg i dag skal levere tilbake «gliset». Sykkelen har vært en spennende og fin opplevelse/erfaring. Vår oppfatning er at en slik sykkel på mange måter kan erstatte en del av den ukentlige bilbruken. Som erstatning for bil nr to eller supplement for de som har én bil vil nytteverdien av en el-transportsykkel kunne være veldig stor. I tillegg er det moro, forfriskende og enkelt å bruke sykkel fremfor andre transportmetoder.

Vi anbefaler dere som er nysgjerrig på om dette kan være noe for deg (og din familie) å ta en tur på biblioteket for å låne sykkelen en uke.

#tøftåsykla #bilfridag #europeiskmobilitetsuke

Galleri

Sykkel med Haugesund på
Den skal tidlig krøkes
Sykkelstativ
Torgbakken ned
Sykkelstativene
Sykkelstøtte
Pedalen
Overgang
Sentrum1
På kaien

Velg sykkel!

statens_vergesen

rogaland_fylkeskommune

karmoy_kommune

haugesund_kommune

 

Designet og utviklet av SYSCO