El-lastesykler til utlån i Haugesund kommune

Hva er vel bedre enn vind i håret, sol og regn i ansiktet og litt puls i hverdagen? Gjør transporten til en fryd!

Haugesund kommune, biblioteket og Sykkelbyen lanserte utlån av to el-lastesykler i kommunen 1.september. Syklene står i Haugesund folkebibliotek i sentrum og lånes ut herfra for en uke om gangen. Du låner sykkel på lånekortet ditt i biblioteket sin åpningstid, men må samtidig signere på en avtale der du tar på deg ansvaret med å låne sykkelen. Du må være over 18 år for å få låne sykkel.

Sykkelbyen ser veldig positivt på ordningen og håper at mange vil teste ut syklene; det er mulig å la bilen stå og heller sykle i hverdagen. Avstandene er korte og mulighetene er mange med en slik sykkel! Haugesund har mange titalls km med gang -og sykkelveier og det bygges stadig nye veier og sykkelfelt for å få gode, sammenhengende ruter. Det kan være like raskt å sykle som å kjøre bil. Andre fordeler med å sykle er bedre helse, bedre miljø og bedre økonomi.

Å bruke lastesykkel er genialt, nesten som en liten stasjonsvogn på to eller tre hjul. Disse er elektriske, som betyr at du får litt ekstra drahjelp, spesielt i oppoverbakker. Test ut sykkelen til barnehagen, jobb, handleturen og til fritidsaktiviteter og søndagsturen. Den ene sykkelen har plass til opptil fire små barn i kassen, den andre har plass til to barn og med to sykkelvesker bak og litt last foran. Vær obs på lastekapasitet på begge syklene;
Babboe Curve Mountain: tar maks 100 kg i kassen
Benno Boost E: maks 60 kg bak og maks 20 kg foran, samt syklist maks 120 kg.

Rekkevidden til Babboe er 40-60 km, Benno 40-150 km (avh av batteri).

Vi håper at mange vil la seg friste av å prøve en sykkel og kanskje vurdere å bytte ut bilen med sykkel på kortere turer i hverdagen! #tøftåsykla

1

Babboe og Benno

2       3       4

 

 

 

 

 

 

Galleri

Torgbakken ned
På kaien
Sykkelstativene
Sykkel med Haugesund på
Sentrum1
Overgang
Den skal tidlig krøkes
Sykkelstøtte
Pedalen
Sykkelstativ

Velg sykkel!

statens_vergesen

rogaland_fylkeskommune

karmoy_kommune

haugesund_kommune

 

Designet og utviklet av SYSCO