Sykle til jobben er i gang!

Årets Sykle til jobben-aksjon ble utsatt i år grunnet koronasituasjonen. Mange arbeidstakere fikk hjemmekontor og det ble derfor dratt i gang en annen aksjon i regi av Bedriftsidretten. «Hjemmegym» ble arrangert i perioden 6.april-6.mai, i påvente av at samfunnet gradvis skulle åpnes og vi skulle tilbake til våre ordinære arbeidsplasser igjen.

Den ordinære Sykle til jobben-aksjonen går derfor i gang tirsdag 19.mai og går i år helt til 30.juni. Sykle til jobben er en årlig kampanje med mål om å få flest mulig i aktivitet. Dette er en lavterskel, sosial, miljøvennlig, unik og morsom konkurranse.

Under kampanjen registrerer deltakerne ALL sin fysiske aktivitet. Det vil si at det ikke bare er sykling som teller. Padling, løping, svømming, klatring, fjellturer og styrketrening er andre eksempler på poenggivende aktiviteter. Du kan registrere aktiviteten til/fra jobb og fysisk aktivitet på fritiden. Man kan delta individuelt eller som et lag på maksimalt fem personer sammen med venner eller kollegaer. Selv om du er pensjonist eller av andre grunner ikke er i jobb, kan du fortsatt delta.

Som tidligere år betaler Sykkelbyen Haugesund-Karmøy deltakeravgift for alle som registrerer seg og som bor og/eller jobber i Haugesund eller på fastlands-Karmøy. Vårt mål er å få flere til endre sine vaner fra å kjøre bil de kortere turene i hverdagen til heller å sykle eller gå til målpunkt i hverdagen, om det er arbeidsplassen, fritidsaktiviteter eller butikken. Dette vil igjen slå positivt ut på bedre trafikksikkerhet og bedre miljø. Å være i aktivitet i hverdagen er også et pluss for folkehelsen, både fysisk og psykisk.

I 2019 hadde Sykle til jobben mer enn 43.000 deltakere på landsbasis. I Haugesund og Karmøy hadde vi over 700 registrerte deltakere og vi håper selvsagt på at enda flere melder seg på i år. Alle som melder seg på og registrer aktivitet er med i trekningen av premier som blant annet sykler, turer og treningsutstyr.

https://www.sykletiljobben.no/

Christian 1

 

Galleri

Sentrum1
Pedalen
Den skal tidlig krøkes
Sykkelstativ
Sykkel med Haugesund på
På kaien
Sykkelstøtte
Overgang
Torgbakken ned
Sykkelstativene

Velg sykkel!

statens_vergesen

rogaland_fylkeskommune

karmoy_kommune

haugesund_kommune

 

Designet og utviklet av SYSCO