Sjøfartsdirektoratet er 6 år før tiden

Sykkelmålet til Haugesund kommune for 2020 er allerede nådd på Sjøfartsdirektoratet. I det daglige sykler 50 av de ansatte til og fra jobb. Det er 25 % av de ansatte i Haugesund. Sjøfartsdirektoratet bidrar på sin måte, og har virkelig lykkes i å få mange til å sykle til jobben.

Som en del av sykkelsatsningen arrangerte direktoratet en egen sykkeldag onsdag 25. juni. En dag hvor de ansatte kunne få fikset syklene sine og teste el-sykler. Mange benyttet anledningen til å teste el-sykkel, med veiledning av prosjektleder Torgeir Hellesen i «Sykkelbyen Haugesund-Karmøy». Når det gjelder bruk av el-sykkel, er det en rekke fordeler: Du kan sykle til jobb uten å bli svett, du får frisk luft, sparer utgifter til drivstoff og bompenger, det er bra for miljøet og du bidrar til å redusere køene på vegnettet.

De som tok seg en tur med en av de to tilgjengelige el-syklene onsdag, fikk nok ikke testet egenskapene fullt ut – men interessen ble tent. Flere vurderte å la bilen stå hjemme og skaffe seg en e-sykkel. Like stor interesse var tilbudet om å få en sykkelmekaniker til å se over private sykler. Til denne jobben stilte spesialbutikken Bike Brothers med mekanikerne Morten Haaheim og Kris Lisowski som i løpet av to timer fikset opp i større og små saker på hele 25 sykler.

Hvis denne utviklingen fortsetter vil Sjøfartsdirektoratet kunne nå sykkelandeler en ellers bare ser hos store bedrifter i København.

Galleri

Sykkelstativ
Sykkel med Haugesund på
Overgang
Sentrum1
Pedalen
På kaien
Sykkelstativene
Torgbakken ned
Sykkelstøtte
Den skal tidlig krøkes

Velg sykkel!

statens_vergesen

rogaland_fylkeskommune

karmoy_kommune

haugesund_kommune

 

Designet og utviklet av SYSCO